promo
Home Nieuws Wat is NLP Coaching?
Wat is NLP Coaching?
In mijn opdrachten als verandermanger en in mijn coachingsgesprekken maak ik gebruik van NLP Technieken. Dit is een succesvolle methode vanuit Amerika welke steeds populairder wordt omdat het gewoon werkt. Ik heb zelf training gehad van een van de eerste trainers vanuit Amerika en ik gebruik in al mijn opdrachten deze technieken.

Grondleggers van NLP zijn Amerikanen John Grinder (een taalkundig) en Richard Bandler (een wiskundige en gestaltterapie). Samen zijn ze in de jaren 70 begonnen succesvolle therapeuten te bestuderen (modelleren). Ze merkte dat bepaalde therapeuten meer bereikten dan andere. Zij analyseerden systematisch onbewuste processen welke ten grondslag lagen aan het succes. Op basis hiervan hebben zij verschillende modellen uitgewerkt, hieruit is NLP ontstaan.

NLP staat voor Neuro-linguïstisch Programmeren. Het gaat ervan uit dat iedereen via de vijf zintuigen ( horen, zien, voelen, ruiken, proeven) waarneemt en ervaringen opslaat in het geheugen. Op basis van deze waarneming gebruiken wij taal en lichaamshouding om te communiceren met de ander. Omdat je waarnemingen opslaat in je brein met je 5 zintuigen, kun je dit ook herprogrammeren op deze manier. Dat klinkt vrij gek. Maar eigenlijk doe je dit iedere dag met al je waarnemingen. Door te werken met NLP kun je effectief en succesvol veranderingen doorvoeren, beter communiceren en je gelukkiger voelen.

NLP is een methode welke steeds meer gebruikt wordt bij het communiceren, coachen en trainen van mensen. Het is onder andere geschikt voor het veranderen van de beleving van zaken uit het verleden en het heden. Zoals een burn-out, faalangst, stress, trauma of een fobie. Binnen een korte periode wordt resultaat geboekt. Veelal zijn er niet meer dan 5 sessie nodig om deze verandering voor altijd door te voeren.

Daarnaast kun je NLP heel succesvol gebruiken als verandermanager in organisaties. Ik begeleid teams, afdelingen en organisaties tijdens veranderingstrajecten. Met behulp van NLP technieken richt ik mij op de persoonlijke sterkten van het management en het team. Confronterend en construerend waarbij samenwerking en volledige verbinding met de visie wordt gerealiseerd. Interesse hoe dit mogelijk is bij uw situatie. Neem contact op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of maak een vrijblijvende afspraak op 06-41524216.

Kijk ook op het andere nieuwsartikel over NLP: Wedstrijdstress? NLP Helpt
 
More Info

Ilse Overwater

Via PCIM is Ilse Overwater voor een project of enkele uren als freelancer in te huren.

Een tijdelijke invulling voor een duurzame oplossing!

Vanaf januari 2011 is zij weer beschikbaar voor een interim opdracht!

Ervaring

Ilse heeft meer dan 10 jaar ervaring met verandermanagement!

Deze ervaring is in de zakelijke en dienstverlenende sector in het managen van financiële, admistratie, project- en salesteams.

Klik hier voor Referenties

Contact

Neem contact op via:
06-41524216 of info@pcim.nl