promo
Home Nieuws Dertigersdilemma: De keuze is reuze!
Dertigersdilemma: De keuze is reuze!
Het vorige artikel over de dertigersdip was herkenbaar voor veel mensen. De vraag die hierbij opkomt; “maar hoe pak ik dit dan nu aan?”. Dit kan via coaching. Met behulp van een coach leer je om jouw keuzes te maken, doelen te stellen, vrij te zijn en meer balans te krijgen in je leven. Coaches worden bijvoorbeeld ingehuurd door mensen die succesvol zijn en die nog succesvoller willen worden. Veel dertigers (ook twintigers en begin veertigers) maken gebruik van een coach voor deze fasen van hun leven.

DERTIGERSDILEMMA Je hebt een goede baan, goed lopend bedrijf, leuke partner en toch bekruipt je de sleur van middelmatigheid. Het gevoel of je er echt alles uit haalt. Of je toch bijvoorbeeld niet nog op die wereldreis gaat, een andere partner kiest, een andere carrière etc. De verplichtingen houden je gevangen in de keuzes die je hebt gemaakt. En juist die keuzes maken je het zo moeilijk en kosten je energie.

COACHING Het is gericht op het hier en nu, gericht op jouw wensen, dromen, kansen en uitdagingen. Het helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling en om nog succesvoller te staan in het leven. Coaching is geen therapie wat gericht is op het verleden, maar echt op het hier en nu en jouw doelen. Dat maakt coaching zeer geschikt voor vele jonge talenten die last hebben van het derigersdilemma.

STILSTAAN Juist door even stil te staan, bij het hier en nu krijg je ruimte. Door alle haast, het gevoel om “allen ballen in de lucht te houden”, heb je geen tijd om keuzes te maken. In je coachingsgesprekken heb je juist wel die tijd voor jezelf. Zo genieten mensen op vakantie, dagje sauna of even uit eten van dat moment, maar zodra ze terug zijn raken weer verstrikt in de haast. Hoe hou je dat nu toch vast? Door ook keuzes te maken op de juiste momenten.

KEUZES In het leven is er niets zo moeilijk als keuzes maken. Dit brengt je namelijk bij je verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid voor de gemaakte keuze. Een nieuwe weg die je inslaat maakt dat je andere uitsluit. Als je dus een keuze maakt ben jij daar verantwoordelijk voor. Vaak wordt er daarom geen keuze gemaakt zodat je ook niet de veranwoordelijkheid hoeft te nemen. Het geeft in eerste instantie vrijheid, maar later kan het je benauwen. Met alle keuzes die er liggen verlies je energie en je hoopt dat een ander voor jou de keuze maakt. De geheime agenda is dat je zelf geen veranwoordelijkheid wil nemen zodat je hem verantwoordelijk kan stellen hiervoor. Juist de vrijheid die je wilde creëren door alles open te laten geeft je nu een gevangen gevoel en angst voor het maken van de keuze.

LOSLATEN Met behulp van een coach krijg je een spiegel voor. Reflectie op je gedachten, gedrag en overtuigingen. Door het loslaten van oude (belemmerende) overtuigingen, beslissingen en gedrag komt je terug bij je kern, je identiteit. Jouw persoonlijke keuzes worden duidelijk en je wilt hier graag de verantwoordelijkheid voor nemen. Je voelt je sterker en leeft vanuit je eigen kracht. Iedere beslissing geeft je ruimte en maakt nog meer mogelijk. Jouw doelstellingen ga je realiseren, je voelt je in balans, in control en volledig vrij in je keuzes.

Wil je graag meer informatie over coaching dan kun je vrijblijvend en kosteloos contact opnemen. Dit kan op 06-41524216 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
More Info

Ilse Overwater

Via PCIM is Ilse Overwater voor een project of enkele uren als freelancer in te huren.

Een tijdelijke invulling voor een duurzame oplossing!

Vanaf januari 2011 is zij weer beschikbaar voor een interim opdracht!

Ervaring

Ilse heeft meer dan 10 jaar ervaring met verandermanagement!

Deze ervaring is in de zakelijke en dienstverlenende sector in het managen van financiële, admistratie, project- en salesteams.

Klik hier voor Referenties

Contact

Neem contact op via:
06-41524216 of info@pcim.nl