promo
Home Nieuws
Dertigersdilemma: De keuze is reuze!
Het vorige artikel over de dertigersdip was herkenbaar voor veel mensen. De vraag die hierbij opkomt; “maar hoe pak ik dit dan nu aan?”. Dit kan via coaching. Met behulp van een coach leer je om jouw keuzes te maken, doelen te stellen, vrij te zijn en meer balans te krijgen in je leven. Coaches worden bijvoorbeeld ingehuurd door mensen die succesvol zijn en die nog succesvoller willen worden. Veel dertigers (ook twintigers en begin veertigers) maken gebruik van een coach voor deze fasen van hun leven.

DERTIGERSDILEMMA Je hebt een goede baan, goed lopend bedrijf, leuke partner en toch bekruipt je de sleur van middelmatigheid. Het gevoel of je er echt alles uit haalt. Of je toch bijvoorbeeld niet nog op die wereldreis gaat, een andere partner kiest, een andere carrière etc. De verplichtingen houden je gevangen in de keuzes die je hebt gemaakt. En juist die keuzes maken je het zo moeilijk en kosten je energie.

COACHING Het is gericht op het hier en nu, gericht op jouw wensen, dromen, kansen en uitdagingen. Het helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling en om nog succesvoller te staan in het leven. Coaching is geen therapie wat gericht is op het verleden, maar echt op het hier en nu en jouw doelen. Dat maakt coaching zeer geschikt voor vele jonge talenten die last hebben van het derigersdilemma.

STILSTAAN Juist door even stil te staan, bij het hier en nu krijg je ruimte. Door alle haast, het gevoel om “allen ballen in de lucht te houden”, heb je geen tijd om keuzes te maken. In je coachingsgesprekken heb je juist wel die tijd voor jezelf. Zo genieten mensen op vakantie, dagje sauna of even uit eten van dat moment, maar zodra ze terug zijn raken weer verstrikt in de haast. Hoe hou je dat nu toch vast? Door ook keuzes te maken op de juiste momenten.

KEUZES In het leven is er niets zo moeilijk als keuzes maken. Dit brengt je namelijk bij je verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid voor de gemaakte keuze. Een nieuwe weg die je inslaat maakt dat je andere uitsluit. Als je dus een keuze maakt ben jij daar verantwoordelijk voor. Vaak wordt er daarom geen keuze gemaakt zodat je ook niet de veranwoordelijkheid hoeft te nemen. Het geeft in eerste instantie vrijheid, maar later kan het je benauwen. Met alle keuzes die er liggen verlies je energie en je hoopt dat een ander voor jou de keuze maakt. De geheime agenda is dat je zelf geen veranwoordelijkheid wil nemen zodat je hem verantwoordelijk kan stellen hiervoor. Juist de vrijheid die je wilde creëren door alles open te laten geeft je nu een gevangen gevoel en angst voor het maken van de keuze.

LOSLATEN Met behulp van een coach krijg je een spiegel voor. Reflectie op je gedachten, gedrag en overtuigingen. Door het loslaten van oude (belemmerende) overtuigingen, beslissingen en gedrag komt je terug bij je kern, je identiteit. Jouw persoonlijke keuzes worden duidelijk en je wilt hier graag de verantwoordelijkheid voor nemen. Je voelt je sterker en leeft vanuit je eigen kracht. Iedere beslissing geeft je ruimte en maakt nog meer mogelijk. Jouw doelstellingen ga je realiseren, je voelt je in balans, in control en volledig vrij in je keuzes.

Wil je graag meer informatie over coaching dan kun je vrijblijvend en kosteloos contact opnemen. Dit kan op 06-41524216 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
De dertigersdip is een Gift!
Veel twintigers en (begin)dertigers voelen zich somber, onzeker en twijfelen over hun loopbaan of de gekozen koers van het leven. Dit is een typische vorm van dertigersdip of quarterlife crisis. Een in essentie identiteitscrisis die wordt gekenmerkt door de zoektocht naar complexe doelen in het leven. Joseph Campbell schreef: “ daar waar je struikelt ligt je schat.” En dit geld zeker voor de dertigersdip. Naast alle ongemakken is de dertigersdip een Gift die je helpt zoeken op een dieper niveau naar wie je nu werkelijk bent!

De Nederlandse sterk geïndividualiseerde cultuur vormt een geschikte voedingsbodem voor het ontstaan van de quarterlife crisis. Wie je bent, je identiteit en de manier waarop je je leven wilt invullen, is een persoonlijke keuze waarbij je nauwelijks richting of ondersteuning krijgt vanuit de samenleving.

De quarterlife crisis is in zekere zin een vervroegde midlife crisis. Quarterlifer’s worstelen, net als mensen in de midlife, met filosofische levens- en zingevingsvraagstukken (‘waartoe doet dit alles?’). Twintigers en dertigers zitten daarbij in een transitiefase van pas afgestudeerde of de werknemer naar een vaster en meer omlijnd leven als volwassene. Het grote verschil met de midlife crisisis dat het leven van een quarterlifer nog helemaal open ligt. De wereld ligt aan je voeten! Door de overdreven hang naar vrijheid pogen de huidige twintigers en dertigers alle ballen zo lang mogelijk in de lucht houden en stellen ze keuzes over hun toekomst uit. Het kenmerkende aan de quarterlife crisis is echter het gebrek aan stabiliteit of voorspelbaarheid en onzekerheid over de toekomst. Dit veroorzaakt gevoelens van onrust en stress.

Door de veelheid aan keuzes maakt het wel dat je alle kanten op kunt. De behoefte ligt echter in deze complexe keuzemaatschappij om verbinding te maken met je eigen identiteit. Je innerlijke waarden, jouw eigen richtlijnen. Met behulp van coaching leer je om dichter bij jezelf te komen en je dertigersdip aan te pakken. Zodra je vanuit jouw eigen identiteit gaat redeneren is het mogelijk om bewust de keuze te maken in het leven. Spelen op de bal die jij wilt. Jouw potentieel richting geven. Gezond en in balans te leven. Met rust in je lijf en hoofd. Jouw ambities en dromen te realiseren. Dertigerscoaching helpt je dit te realiseren. Uiteindelijk is dit een gift zodat je leert leven volgens jou waarden!

Wil je begeleiding of informatie dan kun je contact opnemen met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bellen met 06-41524216.

Hoe herken je een dertigersdip?
  • Onzekerheid (angst), zelftwijfel, het gevoel sterk ‘zoekende’ te zijn.
  • Somberheid, depressie, gevoelens van hulpeloosheid.
  • Keuzestress, veel piekeren, twijfels over van alles en nog wat.
  • Je bezig houden met zingevingsvragen (´Wie ben ik?´; ´Wat is mijn passie?´; ´Is dit alles?´).
  • Gevoelens van onrust: jezelf constant vergelijken met anderen om te checken of je nog op schema ligt, het gevoel hebben dat je ‘achter’ loopt in vergelijking tot de rest, bang om kansen te missen.
  • Besluiteloosheid of juist te veel dingen tegelijk doen.
  • Gevoelens onderdrukken, vluchtgedrag, weinig contact met je zelf.
  • Spanningsklachten zoals hoofdpijn, prikkelbaarheid, pijn in spieren.

    bron: www.quarterlifecoaching.nl
 
Coaching in tijden van crisis loont echt!
Juist nu, in tijden van economische crisis, zouden bedrijven moeten investeren in het coachen van de ondernemer of managers van een organisatie. De druk die nu op leidinggevenden ligt, is ongekend hoog. Het aantal managers dat niet meer gemotiveerd is en weinig bevrediging vindt in hun job, neemt gestaag toe. Coaching biedt dan de uitkomst, de coach geeft je een spiegel met inzicht in je eigen effectiviteit, communicatie, sterkten zodat je succesvoller leidinggeeft in deze tijd.

In het bedrijfsleven wordt niet altijd positief gedacht bij coaching. Het wordt gezien als soft en niet bijdragend aan de winst. Juist in tijden van crisis als er bezuinigd moet worden gaat er allereerst een streep door de budgetten van coaching en training. En dat terwijl een goede coach meer balans brengt in het leven van de ondernemer/manager en hun bevlogenheid en productiviteit vergroot. Uit onderzoek bij 160 gecoachte managers zijn de uitkomsten als volgt: 70% geeft aan dat de gesprekken een zeer goede investering zijn geweest. Zij constateren een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim, een betere relatie met de collega’s, meer zelfinzicht en het effectiever behalen van de doelstellingen. Daarnaast beantwoorden allen dat na een kosten baten analyse de return on investments 180% is. Oftewel iedere euro die het bedrijf in executive coaching investeert komt terug als EUR 1,80 in de organisatie. Als dat geen goede investering is!

Executive coaching, coaching van de ondernemer of de manager, is mogelijk bij PCIM. De coach Ilse Overwater maakt gebruik van haar bedrijfskundige achtergrond. Hierbij combineert zij haar coachingsopleidingen in NLP en RET (zij is internationaal gelicentieerd NLP Coach).

Op dit moment is er voor de ondernemers uit de Hoeksche Waard een scherpe aanbieding. Vraag een brochure aan of een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel met 06-41524216 voor een afspraak.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3
More Info

Ilse Overwater

Via PCIM is Ilse Overwater voor een project of enkele uren als freelancer in te huren.

Een tijdelijke invulling voor een duurzame oplossing!

Vanaf januari 2011 is zij weer beschikbaar voor een interim opdracht!

Ervaring

Ilse heeft meer dan 10 jaar ervaring met verandermanagement!

Deze ervaring is in de zakelijke en dienstverlenende sector in het managen van financiële, admistratie, project- en salesteams.

Klik hier voor Referenties

Contact

Neem contact op via:
06-41524216 of info@pcim.nl