promo
Home Nieuws
Wat is NLP Coaching?
In mijn opdrachten als verandermanger en in mijn coachingsgesprekken maak ik gebruik van NLP Technieken. Dit is een succesvolle methode vanuit Amerika welke steeds populairder wordt omdat het gewoon werkt. Ik heb zelf training gehad van een van de eerste trainers vanuit Amerika en ik gebruik in al mijn opdrachten deze technieken.

Grondleggers van NLP zijn Amerikanen John Grinder (een taalkundig) en Richard Bandler (een wiskundige en gestaltterapie). Samen zijn ze in de jaren 70 begonnen succesvolle therapeuten te bestuderen (modelleren). Ze merkte dat bepaalde therapeuten meer bereikten dan andere. Zij analyseerden systematisch onbewuste processen welke ten grondslag lagen aan het succes. Op basis hiervan hebben zij verschillende modellen uitgewerkt, hieruit is NLP ontstaan.

NLP staat voor Neuro-linguïstisch Programmeren. Het gaat ervan uit dat iedereen via de vijf zintuigen ( horen, zien, voelen, ruiken, proeven) waarneemt en ervaringen opslaat in het geheugen. Op basis van deze waarneming gebruiken wij taal en lichaamshouding om te communiceren met de ander. Omdat je waarnemingen opslaat in je brein met je 5 zintuigen, kun je dit ook herprogrammeren op deze manier. Dat klinkt vrij gek. Maar eigenlijk doe je dit iedere dag met al je waarnemingen. Door te werken met NLP kun je effectief en succesvol veranderingen doorvoeren, beter communiceren en je gelukkiger voelen.

NLP is een methode welke steeds meer gebruikt wordt bij het communiceren, coachen en trainen van mensen. Het is onder andere geschikt voor het veranderen van de beleving van zaken uit het verleden en het heden. Zoals een burn-out, faalangst, stress, trauma of een fobie. Binnen een korte periode wordt resultaat geboekt. Veelal zijn er niet meer dan 5 sessie nodig om deze verandering voor altijd door te voeren.

Daarnaast kun je NLP heel succesvol gebruiken als verandermanager in organisaties. Ik begeleid teams, afdelingen en organisaties tijdens veranderingstrajecten. Met behulp van NLP technieken richt ik mij op de persoonlijke sterkten van het management en het team. Confronterend en construerend waarbij samenwerking en volledige verbinding met de visie wordt gerealiseerd. Interesse hoe dit mogelijk is bij uw situatie. Neem contact op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of maak een vrijblijvende afspraak op 06-41524216.

Kijk ook op het andere nieuwsartikel over NLP: Wedstrijdstress? NLP Helpt
 
Wedstrijdstress? NLP coaching helpt
Dit weekend behaalde een coachings client van PCIM twee keer de eerste plaats op haar wedstrijd. In het verleden kon ze haar wedstrijdspanning niet de baas. Na 1 coachingssessie heeft ze geen last meer van deze belemmerende spanning!

Steeds vaker begeleid Ilse succesvol wedstrijd ruiters om van hun wedstrijdstress af te komen. Technisch waren de ruiters steeds weer klaar voor de wedstrijd, maar op het moment zelf verstijfden ze van de stress. Deze stress is veelal opgebouwd gedurende een langere periode. Wellicht uit een trauma van vroeger, wellicht door een zeer hoge presetatiedrang. Maar wat de oorsprong ook is, dit is goed te verhelpen met coaching.

Ilse gebruikt hiervoor onder andere NLP technieken welke in korte tijd snelle resultaten kunnen verkrijgen. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Dit is een methode welke succesvol gebruikt wordt bij veranderingstrajecten. Indien je een verandering wilt doorvoeren over hoe je je op een bepaald moment voelt kunt je je brein herprogrammeren. Dat klinkt een beetje gek, maar in principe werkt het brein net als een computer. Je brein slaat informatie op op basis van je 5 zintuigen ( oren, ogen, neus, mond en huid). Omdat er heel veel informatie via deze 5 zintuigen op je af komt werkt je brein met programma’s of filters van herkenbaarheid. Op basis van herkenbare programma’s verwerkt het deze gegevens. Bijvoorbeeld je hebt een nieuw merk auto, en ineens zie je overal dat merk rijden. Dat komt omdat je zintuigen het altijd wel opvingen, maar nu wordt het gefilterd door een herkenningsprogramma, waardoor je het bewust opmerkt. Zo verwerkt je dus ook een wedstrijddag op basis van je zintuigen en de filters in je brein. Indien je iets veranderd in het basisprogramma zul je dit anders gaan ervaren. Je kunt het veranderen waarin jij wilt, en dat is eigenlijk wel heel erg leuk om te doen.

Deze technieken zijn niet alleen te gebruiken voor wedstrijd stress, maar ook voor examen spanning, burn-outs of angsten.
 
Jonge ondernemers 1 jaar lang Business-Coaching

1 jaar lang Business-Coaching voor zeer gereduceerd tarief!

Exclusieve aanbieding voor Jong MKB, startende en jonge ondernemers (oprichtingsdatum <5 jaar).

De huidige markt vraagt veel van de ondernemer. Laat staan van de jonge ondernemer. Zeker in deze tijden is het fijn om een coach naast je te hebben. Daarnaast wordt steeds vaker succesvol gebruik gemaakt van ondernemers coaching bij een persoonlijke groei of de groei voor het bedrijf. Voor jonge ondernemers is dit vaak niet te betalen, terwijl deze investering gelijk zichtbaar is in de resultaten.

Tijdens de sessie daagt de coach je uit, maakt je scherp, laat je nadenken over de besproken onderwerpen en doelen. De coach zorgt ervoor dat je effectiever, meer gefocust en met meer enthousiasme werkt. Wat zijn de oorspronkelijk gemaakte plannen? Waar loop je tegen aan? Waarom loop je vast op dat punt en hoe kun je verder groeien? Wat maakt je sterk en hoe kun je dit nog verder uitbouwen? Hoe kan ik effectiever communiceren met mijn medewerkers en klanten? Waarom lukt het niet om die verandering te maken? Met behulp van een coach kom je terug bij de identiteit van jezelf en het bedrijf en maak je van 2010 een succesvol jaar!

De business coach is Ilse Overwater. Ilse is een ervaren coach bij particulieren maar ook binnen bedrijven. Zij gebruikt hiervoor onder andere NLP technieken welke in korte tijd effectief en succesvol zijn bij veranderingstrajecten en communicatie. De kosten voor dit traject gedurende 1 jaar bedraagt EUR 360,- excl BTW*. Voor meer informatie of een afspraak, neem contact met ons op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06-41524216.

*Coaching (4x) eens per kwartaal gedurende 1,5 uur te Oud-Beijerland.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 3
More Info

Ilse Overwater

Via PCIM is Ilse Overwater voor een project of enkele uren als freelancer in te huren.

Een tijdelijke invulling voor een duurzame oplossing!

Vanaf januari 2011 is zij weer beschikbaar voor een interim opdracht!

Ervaring

Ilse heeft meer dan 10 jaar ervaring met verandermanagement!

Deze ervaring is in de zakelijke en dienstverlenende sector in het managen van financiële, admistratie, project- en salesteams.

Klik hier voor Referenties

Contact

Neem contact op via:
06-41524216 of info@pcim.nl